STOKEN ZONDER OVERLAST

 

Onze houtkachels, met ons advies, met onze begeleiding en stooktips =

zonder overlast voor uw buurt stoken

 

Eén van de belangrijkste doelen die wij als Skantiek houtkachels hebben is, naast u een uitstekende kachel te leveren die bij u past, u te helpen uw nieuwe kachel zo te stoken dat u geen overlast voor uw buren veroorzaakt.

Een kachel die geen overlast veroorzaakt is ook voor u beter, omdat de kachel dan ook zuiniger en mooier brandt!

De onderwerpen die van belang zijn om overlast door houtrook te voorkomen zijn:

  1.  Wat is goed hout

  2. Hoe stook je een houtkachel goed

  3. Goede kachel, goed rookkanaal

  4. Houtrook katalysator

  5. Weersomstandigheden

  6. Regelmatige inspectie rookkanaal

Overlast is een lastig begrip, vaak ook persoonlijk. Overlast begint vaak met "ik ruik uw kachel, uw kachel stinkt, ik moet ramen en deuren dicht houden als uw kachel brandt"

Vaak blijkt dat er dan toch één of meerdere van bovenstaande elementen niet goed zijn. Te nat hout, de kachel te veel smoren, op het verkeerde moment bijvullen, bijvullen met te weinig hout, een slecht rookkanaal, de schoorsteen staat te dicht bij ramen of ventilatieroosters van de buren etc.

Onze ervaring is dat de stoker zich hier helemaal niet van bewust is en dus onbewust overlast veroorzaakt. 

Daarom geven wij uitgebreid advies en komen we altijd langs als er een nieuw rookkanaal moet komen en vaak ook als u een nieuwe kachel wilt.

Wij geven ook regelmatig workshops "stoken zonder overlast" en organiseren 1-2 keer per jaar voor onze klanten een avond waar we alles wat met stoken zonder overlast te maken heeft nog eens herhalen. Ook geven we een update van de laatste ontwikkelingen in houtkachels, in lokale wetgeving etc. We combineren deze workshops met leuke, inspirerende en vooral gezellige onderwerpen als een wijnproeverij, pizza bakken in een houtoven, speciale bieren proeverij etc.

Wij promoten actief het gebruik van een houtrook katalysator. Deze ABCAT neemt niet alleen veel schadelijke emissie weg maar ook een groot deel van de geur (stank) uit houtrook. Uw buren zullen nauwelijks meer merken dat u een houtkachel heeft!

Lees meer over de ABCAT via de knop hiernaast.

 

Skantiek , warm voor binnen,schoon voor buiten


 

Bezoekadres - Drielse Rijndijk 85 - 6665LR  -  Driel - tel. 026-4742081 - info@skantiek.nl

De website is met zorg samengesteld maar aan website prijzen kunnen geen rechten ontleend worden. De prijzen in de showroom zijn leidend.