KOOPTIPS

Om een houtkachel goed te kunnen laten functioneren is een goede en veilige schoorsteen belangrijk.

Wij kunnen u adviseren.

Factoren die van belang zijn:

  1. Doorsnede Ø en lengte van het schoorsteenkanaal.

  2. Afwerking binnenzijde van het kanaal. Hoe gladder de binnenwand is, des te beter is de trek (stroomsnelheid van de afvoergassen).

  3. Lekdichtheid van het schoorsteenkanaal.

  4. Isolatiewaarde; in een warm schoorsteenkanaal is de trek beter.

 

1. Er is een gemetseld schoorsteenkanaal aanwezig.

Te ondernemen actie:
Laat het kanaal door een erkende schoorsteenveger vegen en beoordelen. Blijkt het kanaal in goede staat, dan kunt u -in de meeste gevallen- volstaan met een passende kachelaansluiting (nisbus). De kosten zijn beperkt.
Blijkt het schoorsteenkanaal niet in goede staat dan is een veel gekozen oplossing het aanbrengen van roestvaststalen, rvs, twin/dubbelgedraaide  flexibele buis. Indien toepasbaar, wordt dit geïsoleerd met perlite korrels. 
Kosten afhankelijk van de hoeveelheid werk en lengte van het kanaal. Meestal tussen 60 en 150 euro per meter.

2. Er is geen schoorsteen in uw huis aanwezig.   

                

Te ondernemen actie:
Een gecertificeerd dubbelwandig geïsoleerd RVS schoorsteenkanaal aanbrengen. Diameter en lengte van het kanaal zijn afhankelijk van de situatie en van uw kachelkeuze. De materiaalkosten zijn gemiddeld € 1.200,- tot € 2.200,-.
Een schoorsteenkanaal zelf aanleggen of renoveren is goed te doen. Een goed advies is daarbij belangrijk. Wij kunnen u daarbij van dienst zijn.


U krijgt bij zelf installeren en afhalen in Driel standaard 10% korting op de kachel en op de overige aansluit- en schoorsteenmaterialen. 


Het aanleggen en renoveren van schoorsteenkanalen nemen wij uitsluitend ter hand in onze regio.(+/-30 km rondom Driel.) Bij de installatie van uitsluitend houtkachels is het gebied groter. Dit wordt per situatie bekeken.
Genoemde bedragen zijn indicatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.