De mensen achter Skantiek

Historie

Skantiek houtkachels is 40 jaar geleden ontstaan doordat de toenmalige eigenaar, Hans Veggelers, op zijn reizen naar Noorwegen, soms gewoon langs de weg, de mooiste gietijzeren houtkachels zag liggen. Hans vond het zonde dat die kachels daar wegroestten. Hij nam ze mee naar Nederland en restaureerde ze met veel passie en vakmanschap.

Door de jaren heen veranderde het bedrijf en werd Hans dealer van veel gerenommeerde merken als Jøtul, Morsø, Contura, HWAM, Dovre etc. Ook zijn vrouw Bartha ging meehelpen. Wat altijd is gebleven is de passie, het vakmanschap en de sterke drive om mensen echt te helpen.

Na bijna 40 jaar vonden Hans en Bartha het tijd om een andere passie, werken met paarden, meer prioriteit te geven. Na een inwerkperiode hebben ze per 1-1-2019 met een gerust hart het stokje doorgegeven aan Wijbrand Pauw en zijn partner Marike Wesseling.

Nieuwe mensen, maar passie, service en vakmanschap blijven. Aangevuld met veel aandacht voor schoon en zonder overlast stoken.

 

Wijbrand zult u vooral aantreffen in de zaak. 

Wijbrand is opgeleid tot Chemisch Technoloog, maar na zijn opleiding aan de Universiteit Twente in de IT terecht gekomen. Als IT architect bij een grote bank was hij mede verantwoordelijk voor de visie op de IT van de bank. Wat wil de bank en wat kan er qua IT en omgekeerd, welke kansen ontstaan er door nieuwe mogelijkheden vanuit de IT.

Deze achtergrond helpt bij de verkoop van houtkachels. Er is veel te doen over houtkachels en het effect op milieu en gezondheid. Zijn achtergrond als Chemisch Technoloog maakt het voor Wijbrand makkelijker om feiten en fabels van elkaar te scheiden, maar ook om mensen te helpen schoner te stoken door stookworkshops te geven.

Zijn achtergrond als IT architect helpt klanten in het kiezen van een houtkachel die optimaal voldoet aan alle wensen, maar ook klanten nieuwe mogelijkheden, die ze zelf nog niet kenden, te laten afwegen.

Marike is vooral op de achtergrond bezig. Administratie, inkoop, website, marketing, niet altijd direct zichtbaar maar zeker zo belangrijk!

Op drukke dagen is Marike ook in de showroom aanwezig om u te helpen.

"Een houtkachel kopen kunt u op heel veel plaatsen, maar dat is wat ons betreft maar één van de noodzakelijk stappen!"

Deze zin heeft u misschien al op de homepage gelezen maar dit is echt waar Wijbrand en Marike voor staan.

Vanuit passie voor hout, vanuit de overtuiging dat houtkachels heel schoon gestookt kunnen worden, vanuit de wens om u te helpen de juiste houtkachel te kopen die veilig is, zonder zorgen voor overlast!

Geen marketing geklets, geen mooie praatjes die elke verkoper vertelt maar een belofte waar u ons op mag aanspreken!

bewuststoken.jpg
nordic-ecolabel.jpg